Thursday, April 9, 2009

Orang Berguna

Aku sedang kebosanan. Eh, aku selalu kebosanan. Mungkin sebab aku tak kerja tambahan lagi aku tidak mempunyai hobi. Antara sebab kenapa aku membosankan,

Membaca
Dulu aku pernah rajin membaca tetapi buku yang selalu aku baca itu hanya di jual di selective bookstores. Akhirnya, tabiat membaca buku aku sudah hilang.

Menonton
Aku tidak suka menonton movie sebab lama sangat, nanti aku tertidur. TV shows pun aku dah malas nak tengok, tambahan lagi di rumah tiada channel E! dan MTV.

Bersukan
So far, aku masih tiada teman untuk bersukan. Hajat hendak berjogging pagi pagi telah terbantut apabila umi aku kata bahaya jogging seorang-seorang.

Shopping
Hanya apabila terdapat kawan dan duit, dua benda yang paling menyeronokkan.

Texting
Tidak suka sebab kredit selalu tak ada.

Berborak
Malas sebab sakit tekak.

Chatting
Tidak boleh dilakukan apabila aku mengalami sindrom menyampah-dengan-semua-orang.

Bergossip
Kadang kadang aku sedar diri dan tak jadi nak gossip.

Blogging
Hanya kalau ada idea baru boleh blogging. Lihat sahajalah sudah berapa lama aku tidak meng-update blog aku ini. Aku pula tidak suka menge-post blog yang bukan originally tulisan aku.

Blog walking
Aku hanya suka baca blog yang pendek-pendek. Article yang terlalu panjang akan mem-blur kan mata aku. Article yang pendek selalu mengambil masa yang sekejap untuk membacanya, akhirnya aku end up kebosanan semula.

Youtubing
Tidak reliable. Kadang-kadang apa yang aku nak tengok takde video nya.

Akhirnya, apabila aku terlalu bosan aku akan duduk sambil ternganga kemudian aku akan tertidur. Bila aku tidur banyak sangat kepala aku pening. Bila kepala aku pening aku kena tidur.

No comments:

Post a Comment

Komen dengan cermat, ingatlah orang yang tersayang