Saturday, February 19, 2011

Project Humiliation

Bila konon-konon malam tu tak boleh tidur sebab resah gelisah memikirkan apa yang bakal terjadi esok lepastu bila tertidur terus balas dendam tidur lama-lama sampai dah pukul 7 setengah ingatkan baru 6 setengah. Lepastu bila kawan call baru nak bangun, tengok tu kawan lagi semangat nak tengok aku catwalk dari diri sendiri.

Setibanya di sana, sama-sama lah kita resah gelisah segala peluh keluar, eh apa ni belum pape hal lagi dah berpeluh-peluh. Ok dah, tarik nafas, calm kan, pandang atas, tutp mata, orang nak make up kan. Setelah bertepek-tepek make up ditepek. Semua orang pun tengok aku dan aku pun terkembang hidung seketika. Seketika je sebab lepas tu bila pergi toilet je terus terbeliak bijik mata tengok diri sendiri. Ok dah, pasrah dan redha dengan muka sendiri. terbukti memang muka tak lawa dah kena tepek setebal buku anatomi pun tetap tak cantik lagi. T_T

Akhirnya moment of truth dah tiba, redah lah penonton dengan muka ala-ala badut pakai corset. Disebabkan konon-konon malu jalan la cepat-cepat. Dah macam kartun la pulak. Lepastu bila tiba masa kena jawab soalan lagi la jawab laju-laju. Tengok video diri sendiri jawab soalan memang confirm kartun.

Kartun pun lantak lah. Yang penting semua dah selesai. Tidak berjaya memalukan diri sendiri di khalayak ramai. Syukur alhamdulillah. Phew.

Kemudian kami contestants pun bergedik-gedik backstage sambil ambil gambar-gambar photogedik. Posing-posing, tengah syok buat gaya supermodel wannabe sampai tiba-tiba...

Tup.

Alamak dah terpijak kaki contestant lain la pula. Haaa, bukan pijak biasa-biasa je tapi sampai darah la pulak. Ok, cover malu dengan minta maaf banyak-banyak.

Ternyata aku berupaya untuk find a way memalukan diri sendiri dalam apa jua situasi. -__-"

2 comments:

  1. ha. ade videooo?
    affifah hanie nk tgk pls

    ReplyDelete
  2. video jwb soalan je ade.kalau rajin nnt ak uplosd..

    ReplyDelete

Komen dengan cermat, ingatlah orang yang tersayang