Monday, November 2, 2009

Cut Already?

Memandangkan aku dah buta TV, sebab duduk asrama takde TV, aku pun terputus hubungan dengan dunia luar dan berpotensi untuk menjadi social outcast. Conthonya bila orang bercerita tentang iklan w1max cut already aku tak faham.

Yang iklan 'dah potong' tu aku faham la pasal sunat. Tapi bila aku baca paper ada mengatakan dalam Nang Niang Siam Pau (betul ke eja?) diaorang kata iklan tu lucah. Aku yang tak tahu menahu dan ingin tahu tapi terlalu malas nak google mencari solution dengan tanya kawan aku yang tak buta TV. Bak kata umi aku, senang betul jadi Syarah, semua tanya orang, ikut orang dan orang-orang. Oh well, buat apa nak susahkan hidup kan.

Aku pelik tentang iklan tu sebab dalam iklan 'dah potong?' cakap pasal sunat dan kahwin. Tapi iklan 'cut already?' tentunya tidak dibintangi oleh orang Islam, habistu apa yang cut nya? Setahu aku sunat hanya dituntut untuk penganut agama Islam dan Jews.

Kemudian baru lah aku tahu rupanya orang bukan Islam/Jews juga boleh memilih untuk sunat atas dasar kesihatan dan lain-lain lagi. Tu lah dah cakap, ada lah sebab Islam suruh sunat tu. Takde lah saja-saja suruh duduk atas buluh pakai pisau butter? Entah lah, aku tak sunat. Daripada TV, sunat tu bunyi nya macam tu je.

Nasib baik aku perempuan. Kalau tak, lenguh buntut aku duduk atas buluh tu.

As for me pulak, walaupun aku tak cut sunat lagi tapi aku dah cut dengan menggunakan perkhidmatan internet w1max.

Malangnya, aku terlupa pula aku terkasi Kak Sharifah bawa balik modem, walaupun boleh call dan minta tolong hantarkan tapi tak nak lah menyusahkan orang sampai nak kena datang semata-mata nak bagi modem. Doa kan lah aku boleh survive tanpa internet ni.

Antara sebab aku tak boleh survive tanpa internet,

1. Nanti boring
2. Tak tahu waktu solat memandangkan bilik takde tingkap kalis bunyi macam penjara
3. Kena pergi rostaran Ali nak online. Dah la aku makan lembab nak maut, terpaksa pula Ezzah bersabar dengan tahap kelembapan juggling makan sambil blogging.

3 comments:

Komen dengan cermat, ingatlah orang yang tersayang